Het Schuttersgilde St. Bavo is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bloeiende vereniging en staat open voor vernieuwingen en gaat zo met de tijd mee. Op vele wedstrijden hebben we mooie prijzen gehaald. Het gilde bestaat uit diverse onderdelen; Een drumfanfare, vendeliers en marketentsters. Dit samen met natuurlijk de hoofd- en zijvaandeldragers en het koningspaar met haar koningsbeschermers. Het hele schuttersgilde staat onder leiding van een commandant.

Het Schuttersgilde St. Bavo is lid van de Gelderse Federatie St. Hubertus, Kring Rijk van Nijmegen de Betuwe en de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie).
We gaan met het schuttersgilde gemiddeld 2 keer per jaar op concours, waarbij goed merkbaar het broederschap naar voren komt. Het hoofddoel van de vereniging is het muzikaal opluisteren van diverse evenementen in Angeren.

Muzikant worden
Binnen het Schuttersgilde St. Bavo zijn wij altijd op zoek naar muzikanten. De muzikanten krijgen allen 20 minuten individueel les. Groepslessen zijn altijd mogelijk, dit in overleg. Ook krijgen zij hun instrument met de nodige boeken in bruikleen. Er zijn verschillende instrumenten die je kunt gaan bespelen.  Mocht je eerst een opstart willen maken met muziek dan kun je starten met blokfluitles. Hieronder meer informatie.

Blokfluitles
Op ieder moment in het jaar kan er gestart worden met blokfluitles. De blokfluitlessen worden op een speelse manier aangeboden met een eigentijdse methode genaamd “blokfluiten is leuk” van Tom Stone. De blokfluitlessen worden gegeven door Debby Slinkman. De blokfluit en het boek zijn voor eigen rekening.

Trompet / Bariton / Trombone / Saxofoon / Sousafoon
Wij zijn bij de koper- en houtsectie altijd op zoek naar de nodige ondersteuning. Bij de lessen wordt er lesgegeven vanuit een de methode genaamd: ” Horen, Lezen, Spelen”. Deze methode wordt ook gebruikt door de KNMO. Via de KNMO worden ook de nationale muziekexamens afgenomen. Na verloop van tijd beoordeeld de docent samen met de leerling of je klaar bent voor een examen of voor een plekje in de drumfanfare. Op dit moment hebben wij leerlingen op trompet en saxofoon. De trompetlessen worden gegeven door onze dirigent Henry Meijer op de woensdagavond.

Slagwerkgroep
Ook bij het slagwerk kunnen we altijd leden gebruiken. Iedere maand wordt er onder leiding van een slagwerkinstructeur extra geoefend met marsen voor op straat of met hele eigentijdse muziek voor concerten of optredens. De leerling moet daarvoor eerst de nodige slagwerklessen volgen. In deze lessen ligt de nadruk op het trommelen op een snaretrom vanuit de methode “snaretrom” van Henk Mennens. Mocht je interesse hebben in drummen of melodisch slagwerk is dit altijd mogelijk maar dan wel in combinatie met de snaretrom.

Leskosten en contributie

Blokfluitles
Tot 18 jaar betalen leerlingen € 5,00 per maand contributie. Een blokfluit en het lesboek zijn voor eigen rekening van de leerling.

Leskosten (niet geüniformeerd)

De leskosten bedragen € 325,00 per jaar. Dit kan ineens of in termijnen worden voldaan. Naast deze leskosten blijft de leerling (tot 18 jaar) € 5,00 contributie per maand betalen. Voor volwassen is dit bedrag € 13,00 per maand. Dit zolang zij niet in uniform lopen.
Op het moment dat leerlingen instromen bij de drumfanfare gaan zij de volledige contributie betalen. De contributie bedraagt voor jeugdleerlingen € 11,00 euro per maand en voor volwassen zijn € 13,00 euro per maand.

Vendelen
Natuurlijk kan je ook altijd nog kiezen om te gaan vendelen. Bij de verenging hebben we zowel junioren als senioren. Jongens en meisjes, iedereen kan vendelen! Daarbij wordt er vaak ook acrobatisch gevendeld, dit kan individueel of in groepsverband. De kosten voor het vendelen is alleen de maandelijkse contributie.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar secretariaat@stbavoangeren.nl
Of vul uw gegevens is via de volgende link: inschrijfformulier